Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Çalıştayı

01 Eki

• Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Tüm Duyurular

Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür vekili Doç. Dr. Engin EROĞLU 19-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitkiler Çalıştayı'na davetli konuşmacı olarak katılmıştır. Çalışma grubu toplantılarına da katılan Doç. Dr. Engin EROĞLU  merkezimizin çalışmalarının yanı sıra  üniversitemiz İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında yürütülmekte olan tıbbi aromatik bitkilerin üretimine yönelik modelin farklı bölgelerde ne şekilde kurgulanabileceğine yönelik bilgiler paylaşmıştır. ülkemizin önemli bir bitki gen merkezinin olduğunu sıklıkla vurguladığı konuşmalarında özellikle tıbbi aromatik bitkilere yönelik doğal ve egzotik türlerin araştırma ve uygulamalara nasıl birer altlık olabileceğine ait değerlendirmeler yapmıştır. ayrıca üniversitemizin ihtisaslaşma programı çerçevesinde tıbbi aromatik bitkilerin üretimden hammaddeye ve ürüne dönüşüm süreçlerine yönelik  edindiği tecrübelerini katılımcılarla paylaşabilme fırsatı bulmuştur.